Poslovni forum „Porodične firme – stub razvoja ekonomije Bosne i Hercegovine“ 11.novembra u Sarajevu

Centar za edukaciju „Pro Educa“ uz podršku IFC-a organizuje poslovni forum „Porodične firme-stub razvoja ekonomije Bosne i Hercegovine“ koji će biti održan 11.novembra 2015. godine u hotelu Bristol u Sarajevu. Forum će okupiti vlasnike i menadžere porodičnih firmi te priznate stručnjake na ovom polju, kako bi razgovarali o temi koja je od vitalnog značaja za razvoj ekonomije Bosne i Hercegovine.

Projekat „Porodične firme“ otvara ključna pitanja za opstanak i razvoj porodičnih firmi, a istraživanje koje je sproveo Centar za edukaciju „Pro Educa“ pokazuje da je 68,6% porodičnih firmi u BiH pod upravom prve generacije, odnosno osnivača firme. Imajući u vidu činjenicu da većina firmi koje su učestvovale u istraživanju posluje više od 10 godina i snažno osjeća uticaj ekonomske krize i promjena na tržištu, evidentno je da će naredni period biti izazovan, kako u smislu prilagođavanja promjenama i korištenja prilika, tako i u smislu transfera upravljanja i uključivanja naredne generacije u poslovanje firme.

Predavanja će biti posvećena temama preduzetničkih modela, transfera upravljanja, djelovanja krizi, te angažovanja porodičnih menadžera. U dvije panel-diskusije učestvovat će predstavnici porodičnih firmi u Bosni i Hercegovini, te predstaviti njihova iskustva u upravljanju porodičnim firmama, i ideje za unapređenje poslovanja porodičnih firmi u BiH.

Centar za edukaciju „Pro Educa“ duže od pet godina radi na podizanju svijesti o značaju, izazovima i prilikama za kvalitetno upravljanje porodičnim firmama. Projekat “Porodične firme – stub razvoja ekonomije ” realizuje se i u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Albaniji i Bugarskoj.

 

www.porodicnefirme.com

Kontakt za više informacija:  Damir Delić Đuljić, damirdd@proeduca.net; 033 718-885

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *