Izbjegavanje negativnog uticaja nepotizma u porodičnim preduzećima

Održana Konferencija “Porodične firme – stub razvoja ekonomije Republike Srpske” na Jahorini
November 24, 2023
Najmoćnija svjetska porodična preduzeća
November 28, 2023
Održana Konferencija “Porodične firme – stub razvoja ekonomije Republike Srpske” na Jahorini
November 24, 2023
Najmoćnija svjetska porodična preduzeća
November 28, 2023
Show all

Izbjegavanje negativnog uticaja nepotizma u porodičnim preduzećima

Nepotizam u porodičnim preduzećima je pojava koja je prisutna vijekovima, ali u zadnje vrijeme dobija sve veću pažnju zbog sve većeg broja porodičnih preduzeća i veće svijesti o negativnim efektima nepotizma. Nepotizam je praksa favorizovanja članova porodice u poslovnim odlukama, često bez davanja prioriteta najkvalifikovanijim pojedincima.

Jedan od glavnih razloga zašto nepotizam preovladava u porodičnim preduzećima je taj da su vlasnici preduzeća često emotivno vezani za članove svoje porodice i žele da osiguraju njihov uspjeh.

Ipak, to može dovesti do otuđivanja kvalifikovanih i sposobnih radnika, što može negativno uticati na poslovanje. Nepotizam takođe može dovesti do nedostatka odgovornosti i lošeg donošenja odluka, jer članovi porodice možda neće osjećati potrebu da opravdaju svoje postupke ili jednostavno nemaju potrebne vještine ili iskustvo za tu poziciju.

Nepotizam isto može dovesti do sukoba i napetosti unutar porodice i sa drugim zaposlenim licima. Pojedinci koji osjećaju da su zaobiđeni u kontektstu unapređenja ili prilika mogu osjećati ogorčenosti prema onima koji su izabrani.

Važno je spomenuti da u nekim slučajevima članovi porodice zapravo mogu imati potrebne vještine i iskustvo za poziciju i mogu biti najbolji kandidati za posao. Međutim, ključno je da porodična preduzeća imaju jasne politike i procedure kako bi osigurali da nepotizam ne utiče negativno na poslovanje i zaposlene.

Da bi se izbjegli negativni efekti nepotizma, uspješna porodična preduzeća:

  • Imaju jasan i transparentan proces zapošljavanja i napredovanja
  • Sprovode evaluacije učinka i redovne preglede
  • Njeguju kulturu inkluzivnosti i raznolikosti u poslovanju
  • Imaju otvorenu i iskrenu komunikaciju u porodici i poslu kako bi riješili sve sukobe ili tenzije koje mogu nastati kao rezultat nepotizma.

Preduzimajući ove korake, porodična preduzeća mogu osigurati da nepotizam ne utiče negativno na njihovo poslovanje i da se za pozicije izaberu najbolji kandidati.

https://www.forbes.com/sites/rochellemclarke/2023/01/16/avoiding-the-negative-impact-of-nepotism-in-family-business/?sh=fe3306c5823b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *