Osam pravila za zajednički rad sa porodicom koji vas neće ostaviti na “ratnoj nozi”

Prednosti i nedostaci izlaska na berzu za porodične firme
November 16, 2023
Ključne stvari koje treba uzeti u obzir pri započinjaju porodičnog preduzeća
November 16, 2023
Prednosti i nedostaci izlaska na berzu za porodične firme
November 16, 2023
Ključne stvari koje treba uzeti u obzir pri započinjaju porodičnog preduzeća
November 16, 2023
Show all

Osam pravila za zajednički rad sa porodicom koji vas neće ostaviti na “ratnoj nozi”

Postoji mnogo dobrih razloga zbog kojih biste željeli raditi sa članovima porodice. To može biti zato što im vjerujete i znate njihove talente i vještine (manje ili više). Lakše ih je regrutovati (uglavnom). Takođe postoji i mnogo negativnih strana. Ako želite da u vrijeme praznika i dalje pričate jedni sa drugima, važno je imati osam ključnih stavki na umu:

  1. Razvijte jasan opis posla – Dobra je ideja da se na početku razjasni šta je tačno čiji posao, bilo da se radi o marketingu, menadžmentu, administraciji ili nekoj drugoj poziciji u preduzeću. Svakoj osobi treba dati oblast odgovornosti, opis posla i titulu.
  2. Budite jasni u vezi radnog vremena – Dobra stvar u radu sa porodicom je velika fleksibilnost vremena, posebno u vidu radnih sati i odmora. Da biste izbjegli ljutnje, probajte diskutovati ove teme prije nego što krenete da radite zajedno.
  3. Dogovorite se oko plate – Novac je uvijek osjetljiva tema, posebno među rođacima. Izbjegavanje ove teme može dovesti do tenzija i u radnom i privatnom odnosu. U startu budite jasni kada se plate i bonusi mogu ponovo pregovarati.
  4. Stavite sve napismeno – Najbolji način da se izbjegne pogrešna komunikacija i konflikt? Sve već pomenute odluke imajte sačuvane u pisanoj formi.
  5. Diskutujte o tome gdje ćete raditi – Rad od kuće u ovom slučaju može biti nepoželjan. Nekada je bolje, bar pri radu sa porodicom, da se primijeni određena doza distance.
  6. Odlučite kako ćete odlučivati – Jasan i pošten proces donošenja odluka spašava mnogo vremena, a izbjegavaju se buduće svađe.
  7. Odredite kako ćete dati povratne informacije – Nekada je teško dati profesionalne kritike ljudima koji su vam bliski. Čim se zaposle, stavite im do znanja da će doći do pregleda učinka nakon prvih 30 dana, a zatim na svakih šest mjeseci. Budite objektivni i konstruktivni – ali ne i previše kritični.
  8. Držite porodičnu dinamiku van radnog mjesta, a radnu dinamiku van kuće – Probajte da ne donosite negativne obrasce porodičnih interakcija na posao. Isto tako, kada ste kod kuće probajte da ne pričate previše o poslu.

https://www.usatoday.com/story/money/business/smallbusiness/2022/05/18/family-businesses-8-rules-for-working-with-relatives/9808454002/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *