Laktaši
October 15, 2015
Porodične firme – stub razvoje ekonomije, Sarajevo 2015.
November 11, 2015
Laktaši
October 15, 2015
Porodične firme – stub razvoje ekonomije, Sarajevo 2015.
November 11, 2015
Show all

Istočno Sarajevo

Najveći poslovni izazovi sa kojim se suočavaju porodične firme u Republici Srpskoj su, prema istraživanju Centra za edukaciju Pro Educa, velike obaveze prema državi, dok se na drugom mjestu nalazi pronalazak kvalitetnih radnika. Administrativne poteškoće i jaka domaća konkurencija su trećem i četvrtom mjestu. Ovo su rezultati istraživanja koji su bili glavna tema diskusije Okruglog stola o porodičnim firmama u Istočnom Sarajevu na kojem su učestvovali preduzetnici iz ove regije.

„Rezultati istraživanja ukazuju da je neophodno značaj porodičnog biznisa za razvoj ekonomije RS postaviti na dnevni red društva. Okrugli stolovi, koje organizujemo širom Republike Srpske, uz podršku lokalnih zajednica, imaju nekoliko važnih ciljeva, a prije svega to su edukacija i razmjena znanja, mišljenja i iskustva, jer jedino u tim uslovima možemo dugoročno razmišljati o budućnosti porodičnih firmi kod nas od čijeg položaja i značaja zavisi i budućnost naše ekonomije”, saopšteno je iz Centra za poslovnu edukaciju „Pro Educa“.

Okrugli sto u Istočnom Sarajevu bio je prilika i da vlasnici i menadžeri porodičnih firmi razgovaraju o svojim iskustvima i konkretnim izazovima s kojim se suočavaju porodične kompanije u Republici Srpskoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *